kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Ezotéria   /  

Lakás megtisztítása

Így füstöld ki az ártó energiákat otthonodból: nem mindegy, hogyan és mivel csinálod

Nem kell hozzá bonyolult kellék, csak egy egyszerű párologtató.

Szerző: Georg Huber
Forrás: Femina.hu

A legtöbben elsősorban azért kezdenek füstölni, hogy lakásukat a régi és fölösleges energiáktól megszabadítsák. Sokan szeretnék energetikai környezetüket a növények erejével harmonizálni.

A növények és gyanták jelentős része tisztító és harmonizáló hatást gyakorol a lakás erőterére, illetve az ott tartózkodók kedélyére. Erre a célra gyakorlatilag bármilyen növény alkalmas, de nem minden növény egyformán megfelelő. Közérzetünkre ugyanis a növények illatanyagai hatnak. Aki füstölni szeretne, annak először alaposan meg kell ismerkednie a növényekkel, illetve azok hatásaival. Különösen a mérgező növényeket jobb elkerülni.

Nem feltétlenül kell szaküzletekben keresnünk őket, a konyhaszekrényben is sok füstölőszert talál. Például néhány szem narancsot, egy-két vaníliarudacskát, fahéjat, szerecsendiót, kamillavirágot, kakukkfüvet, bazsalikomot vagy rozmaringot.

Tisztító füstölés indián módra

Az indiánok a szabadban gyűjtött füveket szárítják meg és kötik csokorba. Sok növényt közvetlenül is meggyújthatunk, amelyek szépen parázslanak. A füstölésnek ez a módja az indiánoktól ered. Lehet füstölni a szabadban és szénnel is. A legegyszerűbb és viszonylag új keletű módszer a füstölés teamécsessel és fém teaszűrővel. 

Ezzel a módszerrel kiküszöbölhető  a füstölés során keletkező erős füst és a hosszas pepecselés. Elegendő a teamécsest meggyújtani, és amikor a szűrő kihűlt, egyszerűen kiszórhatjuk belőle az elhamvadt anyagokat.

Indián tisztító keverék

Mi kell hozzá?

  • fehér zsálya
  • cédrus
  • illatos szentperje, azaz bölényfű
  • fehér kopál, azaz egyfajta gyanta

Ezek az anyagok tisztító tulajdonságokkal rendelkeznek. A fehér zsálya jól harmonizál a cédrussal. A szentperje világosságot áraszt, a kopálgyanta pedig segít magasabb szintre emelni a helyiség energiáját. Ez a keveréknek kimondottan friss illatot kölcsönöz.

A szöveget George Huber - Füstölők című könyvéből idéztük.
Kiadja a Bioenergetic kiadó.
A könyv ára 1450 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

A cikkben használt kép nem a könyv saját illusztrációja.

Még nincs hozzászólás

Ételek színe hatása

Fogyaszd tudatosan a színeket, és élvezd a hatásukat!
Ezotéria
Otthon dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.