kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Ezotéria   /  

Furcsa gyógymódok

Heringgel dörzsölték a gyerek szemét: 3 bizarr népi gyógymód, amitől eláll a szavad

Volt valami pozitív hatása a módszernek? Most kiderül.

Forrás: Femina.hu

A 21. századi ember számára egyes népi gyógymódok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos hiedelmek, babonák különösen furcsák lehetnek, ám bármilyen képtelenül is hangoznak, a régiek hittek bennük, és alkalmazták is őket.

Minden országban más-más hiedelmek éltek. Cikkünkben három ország hiedelmeit vesszük sorra, melyek szerintünk a legbizarrabbak.

Bizarr népi gyógymódok, hiedelmek

Írország

Írországban a régiek hering farkával dörzsölték be a gyerekek szemét, hogy azok az egész esztendőben egészségesek és erősek legyenek. A szertartást vízkeresztkor végezték.

Algéria

Fejfájás vagy légzési nehézségek gyógyítására a régi szokás szerint egy arab boszorkánnyal el kellett menni egy forráshoz, ahol levágtak egy fekete kakast. Ezután a boszorkány bekente a fájó testrészt a kakas vérével, a maradék vért pedig a szertartás végén rakott tűzre és a betegre spriccelték.

Magyarország

A kéz sebeit, illetve a kéz érdes, száraz bőrét egy régi magyar hiedelem szerint úgy kell gyógyítani, hogy napi több alkalommal le kell azt vizelni. A vizeletet a férfi nemi vágyának szabályozására is alkalmazták. Ha az asszony nem érzett kedvet lefeküdni a férjével, meg kellett lesnie, hová vizel, és oda beszúrni egy gombostűt. Ettől a férfi vágya elmúlt. Ha ismét fel akarta kelteni az asszony párja vágyát, a tűt át kellett szúrnia az ágyukba.

Még nincs hozzászólás

Egészséghoroszkóp tavasz 2016

A tavasz csodás évszak, de vajon az egészséged is kifogástalan lesz?
Ezotéria
Bőrmegújító program

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.