kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Ezotéria   /  

Furcsa gyógymódok

Heringgel dörzsölték a gyerek szemét: 3 bizarr népi gyógymód, amitől eláll a szavad

Volt valami pozitív hatása a módszernek? Most kiderül.

Forrás: Femina.hu

A 21. századi ember számára egyes népi gyógymódok, egészségmegőrzéssel kapcsolatos hiedelmek, babonák különösen furcsák lehetnek, ám bármilyen képtelenül is hangoznak, a régiek hittek bennük, és alkalmazták is őket.

Minden országban más-más hiedelmek éltek. Cikkünkben három ország hiedelmeit vesszük sorra, melyek szerintünk a legbizarrabbak.

Bizarr népi gyógymódok, hiedelmek

Írország

Írországban a régiek hering farkával dörzsölték be a gyerekek szemét, hogy azok az egész esztendőben egészségesek és erősek legyenek. A szertartást vízkeresztkor végezték.

Algéria

Fejfájás vagy légzési nehézségek gyógyítására a régi szokás szerint egy arab boszorkánnyal el kellett menni egy forráshoz, ahol levágtak egy fekete kakast. Ezután a boszorkány bekente a fájó testrészt a kakas vérével, a maradék vért pedig a szertartás végén rakott tűzre és a betegre spriccelték.

Magyarország

A kéz sebeit, illetve a kéz érdes, száraz bőrét egy régi magyar hiedelem szerint úgy kell gyógyítani, hogy napi több alkalommal le kell azt vizelni. A vizeletet a férfi nemi vágyának szabályozására is alkalmazták. Ha az asszony nem érzett kedvet lefeküdni a férjével, meg kellett lesnie, hová vizel, és oda beszúrni egy gombostűt. Ettől a férfi vágya elmúlt. Ha ismét fel akarta kelteni az asszony párja vágyát, a tűt át kellett szúrnia az ágyukba.

A Hold gyógyító ereje

A Hold állását érdemes szem előtt tartanod, ha orvoshoz mész. Videónkból megtudhatod, miért.

Még nincs hozzászólás

Tenyérjóslás élet hosszúsága

Mutatjuk, melyik vonalat nézd, és eláruljuk, hogy miről mesél még életeddel kapcsolatban.
Ezotéria
Karácsonyi mesék és színezők
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.