kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Ezotéria   /  

Egyiptomi horoszkóp

Egyiptomi horoszkóp

Az egyiptomi horoszkópban minden hónapnak egy uralkodó istene van. Nézd meg, hogy a te istened milyen jellemvonásokkal rendelkezik, mivel rá hasonlítasz te magad is.

Szerző: Valner Marietta
Forrás: Femina.hu

Az ókori egyiptomiaknak nemcsak a monumentális piramisokat köszönhetjük, hanem számos tudományágban elért eredményeik mellett, különleges, fáraók és az istenek hasonlóságán alapuló horoszkópjukat is.

Rejtélyes, misztikus helyek
Rejtélyes, misztikus helyek
8 lenyűgöző, látványos tengerpartA 8 legviccesebb hely a bolygónA világ legijesztőbb helyeiA világ legszebb kertjeiA világ 10 legcsúnyább épülete7 félelmetes, elhagyott látnivaló a bolygónÉlhető városok a világban: te szépnek tartod őket?A világ 15 titokzatos romvárosaKépeken a világ 10 legfélelmetesebb kísértetkastélyaIlyen vagy nőként a számmisztika szerint

A következőkben megtudhatod, hogy a több ezer éves kairói tekercsek alapján készült rendszer szerint, melyik jegybe tartozol.

Ozisz (dec. 31. - jan. 14.)

A Nílus szülöttje vagy, ezért az istenektől nagylelkűséget kaptál ajándékba. Kész vagy mindenkinek önzetlenül segítséget nyújtani, amit sajnos sokan ki is használnak benned.

Nagylelkűséged mellé józanságra is szükséged van, hogy képes legyél kiszűrni a hamis kéréseket. Így lelheted meg belső harmóniád.

Thot (jan. 15. - jan. 31.)

Thot Hórusz védelmezője és Ozirisz tanácsadója volt, mindemellett pedig az írás és a bölcsesség istene. Közel áll a holdhoz.

A te bölcsességed is nagyon sokoldalú. Kutatod az ismeretlent, és jó tanácsadó vagy, hiszen tudásodhoz hatalmas empátia is párosul. Használd képességeid, és segíts másoknak!

Amon (febr. 1. - febr. 14.)

Eredetileg a levegő istene, kezdetben kék színűként ábrázolták. Neve azt jelenti: aki rejtve van.

E jegy szülötteként a bátorság, az őszinteség és a becsületesség a fő erényed. Életedet a logikus döntések uralják, kiváló kommunikációs készséged miatt pedig sok barátot és támogatót tudhatsz magad mellett. Szereted pontosan felépíteni minden lépésed, de vigyázz, hogy ne válj merevvé.

Hathor (febr. 15. - márc. 31.)

Hathor Ré, a teremtő lánya. A szépség, a termékenység, a vidámság és a szerelem istennője. És érdekes módon a részegségé.

Te magad is könnyed személyiség vagy. Ha nem is vagy érzékeid rabja, könnyen esel szerelembe, és nem veted meg a jó ételeket sem. Figyelj, hogy ne légy túl könnyelmű!

Szahmet (ápr. 1. - máj. 14.)

A háború és a betegségek istennője. A mai napig úgy tartják, hogy ő okozta az aszályokat, az éhínségeket és a boldogtalanságokat.

Természeted szélsőséges, makacs, szenvedélyes és sajnos sokszor meggondolatlan. Igyekezz első reakcióidat kordában tartani, számolj el tízig, és csak utána szólalj meg - ezzel magadnak és másoknak is jót teszel.

Ozirisz (máj. 15. - jún. 30.)

A termékenység és a természet körforgásának istene. Miután testvére, Széth meggyilkolta, Ízisz életre keltette.

Szívesen ismerkedsz új emberekkel, tevékenységekkel, de ha csalódás ér, azonnal valami másba fogsz. Igyekezz szembenézni a problémákkal, és ne menekülj el előlük, hiszen több bátorság van benned, mint amennyit megmutatsz.

Ptah (júl. 1. - aug. 15.)

Ptah a kézművesek és a művészetek pártfogója az egyiptomi mitológiában.

Sokszor lusta és kedvetlen vagy, ám ha megvan a kellő motiváció, akkor nem lehet semmi sem akadály. Félénk és érzékeny lelkű vagy, ami könnyen befolyásolhatóvá tesz téged. Különösen akkor, ha az ellenkező nemtől érkezik a vélemény. Ne hagyd magad, ne légy áldozat!

Hórusz (aug. 16. - szept. 30.)

Hórusz az ég istene, az egyiptomi fáraó mindenkor az ő megtestesülése volt.

Céltudatos, kockáztató, az igazáért harcolni tudó szellemiség jellemez. Tetteidért mindig vállalod a felelősséget, így alkalmas vagy vezető pozíció betöltésére. Sokan félnek túlzott határozottságodtól, így kevés igaz barátod van.

Neftisz (okt. 1. - nov. 30.)

Neftisz istennő Széth felesége, a halottak istennője. Hollószárnyakkal ábrázolják.

Titokzatos személyiségedet színes fantáziavilágod egészíti ki. Kissé melankolikus vagy. Nehezen engedsz közel magadhoz másokat, mert félsz a csalódástól. Más emberek boldogtalansága azonban azonnali cselekvésre késztet.

Anubisz (dec. 1. - dec. 30.)

Anubisz a halottak és a balzsamozás sakálfejű istene, aki felügyeli a halotti ceremóniákat és a mumifikációt.

Ennek eredményeképpen erős egyéniséggel rendelkezel, minden rád mért csapást kibírsz, és soha nem félsz semmitől. Titkaidat soha nem tárod fel, hiszen ősi fogadalmak kötnek téged a titoktartáshoz.

2 hozzászólás
tifany       2011-11-12 18:59
3.
A enyém is neftisz (happy) Nekem is bejön a jellemzés(happy)
válasz a 2. kommentre (FazekasE19 - 11-12)
FazekasE19       2011-11-12 13:20
2.
Meglepődtem mennyire igaz amit irtak,de az!!(neftisz) Nekem tetszik a jelemzésem!:)

Kelta horoszkóp - Mit mesél rólad ősi horoszkópod?

A kelta horoszkóp az ember külső jellemvonásairól és a legbensőbb titkolt értékeiről is árulkodik.
Ezotéria

Maja horoszkóp - Ismerd meg jellemed!

A maják 13 jegyre osztották fel az évet. Minden jegy különleges és misztikus történettel rendelkezik, mely kihat a jellemekre is.
Ezotéria
Villámnarancs kúra

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.