kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Ezotéria   /  

Árulkodó orális fixáció

Árulkodó orális fixáció
Hogyan szívod a cigarettát?

A cigarettázás sokat elárul jellemünkről, ahogy a kezünkben tartjuk a cigarettát, ahogy rágyújtunk, és ahogy kifújjuk a füstöt.

Szerző: Csizmás Adrienn

Először azt érdemes megvizsgálni, hogy miért dohányoznak az emberek. Amikor Kolumbusz meglátta, hogy az őslakók dohányoznak, értetlenkedve kérdezte tőlük, hogy tulajdonképpen milyen örömet találnak benne. Erre a kérdésre a pszichológusok még ma sem tudnak egyértelmű választ adni.

Elméletek

 • A társadalmi nyomás a bűnös. A gyerek annak tudatában nő fel, hogy a dohányzás a felnőttek kiváltsága. Tehát ha valaki dohányzik, azt bizonyítja, hogy már nem gyerek többé.
 • A legtöbb esetben egy régi rítus továbbélése. Jó alkalmat kínál az ismerkedésre. Manapság az, hogy cigarettával kínáljuk meg egymást, ugyanolyan természetes, mint régen az, hogy a békét kötő felek kenyeret és sót nyújtottak át a másiknak.
 • A cigarettázás feszültségek levezetésére is lehetőséget nyújt. Előfordul, hogy csak azért gyújtunk rá, hogy valamivel elfoglaljuk magunkat.

Dohányos szokások

Vajon milyen tulajdonságokat árul el az, hogy ki hogyan ad tüzet?

 • Ha valaki azonnal abba a zsebébe nyúl, ahol a - nem üres - gyufásdoboz vagy az öngyújtó van, akkor megbízható, rendszerető és céltudatos emberrel van dolgunk.
 • Azonban ha partnerünk minden zsebét átkutatja, és még akkor sem találja meg a tűzszerszámot, arra következtethetünk, hogy rendszertelen, feledékeny és felszínes.

Tételezzük fel, hogy emberünk a megbízható kategóriába tartozik. Szóval előveszi a skatulyát, és meggyújtja a gyufát.

Íme a két verzió, ahogyan ezt teheti

 • A gyufát magától eltolva gyújtja meg. Ez arra utal, hogy extrovertált. Gátlásoktól mentes, nyitott, barátkozó típus. Arra törekszik, hogy a jó dolgokat vegye észre az életben.
 • Ha maga felé húzva lobbantja lángra, akkor introvertált, inkább magába forduló, szívesebben húzódik vissza csigaházába, magára veszi a világ fájdalmát.

Az is sokat elárulhat valakiről, hogy beszélgetés közben mit kezd a cigarettájával. Nézzünk néhány példát!

 • Lehet, hogy mielőtt a feltett kérdésre válaszolna, kényelmesen hátradől, lassan, komótosan szippant egy slukkot, egy rövid ideig játszik a szájában a füsttel, és aztán a füst útját a szemével követve kifújja.
 • A másik végletbe az a személy tartozik, aki gyorsan szív egy rövidet, majd hirtelen nagy erővel kifújja a füstöt, és ezt egyfolytában ismétli.

Aki az első kategóriába tartozik, le sem tudná tagadni, hogy valóban az élvezet kedvéért füstöl. Ezt az embertársunkat rávehetjük arra, hogy mérlegelje annak a lehetőségét, hogy másoknak és magának is kárt okoz a szenvedélyével.

Az azonban, aki gyorsan szívja a cigarettát, valószínűleg feszült, nagy lángon ég. Ő nem fogad el semmi olyan véleményt, ami eltér a saját álláspontjától. Minden érvünkre – még fel sem ocsúdtunk – azonnal kész az ellenérv.

 • Ha valaki – akár még azt is kockáztatva, hogy száját megégeti – teljesen végig elszívja a cigarettát, akkor vagy arra következtethetünk, hogy nagyon szenvedélyes dohányos, vagy pedig az a helyzet, hogy nagyon spórol.
 • Aki égő cigarettát dob el, az feltehetően felelőtlen és könnyelmű.
 • Az viszont neveletlenségre vall, ha a padlóra vagy a szőnyegre hamuzik.
 • A túlzottan körülményeskedő embert arról lehet felismerni, hogy gyakran és nagy gonddal veri le a hamut a hamutartó szélén.

Árulkodó tartás

Az is nagyon sokat elárul valakinek a jelleméről, ahogyan a cigarettát tartja. Ez egy olyan szokás, amelyben az egész lélek tükröződik. Az érzékenység tökéletesen visszaköszön.

 • Annál érzékenyebb és finomabb lelkű valaki, minél közelebb tartja az ujja végéhez a cigarettát.
 • Ezzel szemben minél közelebb helyezkedik el a cigi valakinek a tenyeréhez, annál inkább erélyesebb, erőteljesebb személyiség.
 • Vannak olyan férfiak, akik szinte a tenyerükből szívják a cigarettát. Mint azt már bizonyára tapasztaltad, ezekkel az embertársainkkal ajánlatos elkerülni a konfrontációt.
 • Ha valaki a csikket szinte a markában tartja, az erős koncentrálásra utal. Ebben az esetben szorgalmas, körültekintő emberrel állunk szemben. Arra törekszik, hogy olyan rendezetté és kellemessé tegye az életét, amennyire csak lehet, azonban kerüli a feltűnést. Az ebbe a csoportba tartozó emberek gyakran vállalnak veszélyes munkát. Rengeteg energiával rendelkeznek.

Egy jó tanács

Pótold a vitaminokat és a nyomelemeket, mert az jót tesz a körmöknek és a kéz bőrének, persze leghelyesebb, ha teljesen elhagyod a cigarettázást.

Óvva intünk attól, hogy egy apró mozdulatból egy életre szóló következtetést vonj le bárkiről!

Ha szívesen olvasnál életmódról, egészségről, fogyókúrákról, és érdekel a wellness világa, itt az ideje, hogy megvásárold az Ideál Magazin októberi számát.
Ízelítő a tartalomból:

Őszi wellnesstippek
Hajgondok
Ég a gyomor

Olvass bele a legfrissebb szám tartalmába:

Ideál Magazin 2007. október »

Még nincs hozzászólás

A művészi tehetség 3 jele a tenyéren

Az alkotásra való készség többféleképpen nyilatkozhat meg a tenyeredben. Olvasd ki belőle, milyen művészi területhez lenne tehetséged!
Ezotéria

Mennyire lelkiismeretes a párod? - Ujjai elárulják

Az ígéretek helyett bizonyítékot szeretnél kedvesed megbízhatóságáról? Figyeld meg a középső ujját, és nincs többé titok!
Ezotéria
Bőrmegújító program

Blog.hu ajánló

  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.