kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Vezető halálokok - ráktípusok

A legkorábbi tünetek: ebben a ráktípusban hal meg a magyarok nagy része

Rengeteg áldozatot szed ez a fajta daganatos megbetegedés.

Forrás: Femina/MTI

A Magyar Rákellenes Liga szerint Magyarországon a legtöbben tüdő- és emlőrákban halnak meg, ezeket pedig a vastag- és végbélrák követi. Az adatok alapján évente sajnos 30 ezer ember hal meg Magyarországon rákos megbetegedésben, a kiváltó okokat azonban pontosan nem ismerni, persze azt lehet tudni, hogy kialakulásának kockázatát a dohányzásról való leszokás, az egészséges táplálkozás és a testmozgás jelentős mértékben csökkentheti.

Fontos tudni továbbá, hogy a rák nem egyik napról a másikra alakul ki, így szűréssel eredményesen felfedezhető és gyógyítható, a szűrővizsgálatokra való eljárás mellett azonban legalább olyan fontos, hogy mindenki tisztában legyen teste jelzéseivel, és a gyanús tünetek észlelése esetén azonnal forduljon orvoshoz. Ha végigkattintod a képeket, megtudhatod, melyek lehetnek a korai jelei a magyarokat halálozás tekintetében leginkább érintő ráktípusoknak.

A Magyar Rákellenes Liga szerint rengeteg áldozatot szed az emlőrák hazánkban, melynek megelőzésében kiemelt szerepe kell, hogy legyen az önvizsgálatnak, az esetek jelentős részében ugyanis a páciensek maguk is megfigyelhetik, illetve kitapinthatják a tünetként jelentkező csomót. Mindenfajta csomó esetében fordulj azonnal orvoshoz - akár fáj, akár nem -, figyelmeztető jel lehet továbbá a mell váladékozása, duzzanata, illetve a mellbimbó behúzódása.

Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
1 / 4

A rák 8 nagyon korai tünete, amire nem is gondolnál

Szinte nincs olyan család, amelyet ne érintenének a daganatos megbetegedések. Figyeld mindig a következő jeleket: kattints!

Még nincs hozzászólás

Petefészekrák kockázata és tünetei

A tünetek csak későn jelentkeznek, ezért nagyon fontos, hogy figyelj!
Egészség

Zika vírus

Nagyobb fenyegetést jelenthet, mint az elmúlt években az ebola.
Egészség
4 hét 4 kiló fogyókúraprogram

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.