5 kedvelt étel, amitől vakbélgyulladást kaphatsz: jobb, ha vigyázol velük

Nem tudni, mi okozza, de van, ami növeli a kockázatot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Átlagosan az emberek 5-10%-ánál alakulhat ki élete során vakbélgyulladás, máig nem lehet azonban teljes bizonyossággal kijelenteni, mi állhat a háttérben. A vastagbél első szakaszán, a vakbélen található, vékony kis tasak, a féregnyúlvány gyulladását okozó elzáródás - mely a vérkeringés romlását, valamint a terület fertőzését, műtét hiányában pedig vérmérgezést és tragédiát is okozhat - több okból is kialakulhat, például idegentest miatt, de kutatások szerint rizikófaktort jelent, ha a családban fordult már elő ilyen probléma, fiatal, 10 és 19 év közötti a beteg, férfi, vagy olyan krónikus emésztőrendszeri problémától szenved, mint amilyen például a Crohn-betegség.

A vakbélgyulladás kialakulásának kockázata továbbá a táplálkozással is összefügghet, a következő ételek gyakori fogyasztása például jelentősen növelheti. Nézd meg a képeket!

Képeken a világ 6 legegészségesebb étele

Számos betegséget megelőzhetsz ezzel a hat zöldséggel. Te milyen gyakran eszed őket?

Képeken a világ 6 legegészségesebb étele

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük