Tilos megenned, ha már penészes! 8 étel, aminél nem vicc, és lekaparni sem szabad

Bizonyos ételek esetében nagyon komolyan kell venni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vannak, akik úgy vélik, ha csak egy aprócska helyen jelent meg az ételen a penész, bőven elég, ha levágják róla az érintett darabot, míg mások szigorúan betartják a lejárati dátumra vonatkozó előírásokat akkor is, ha az étel tulajdonképpen még fogyasztható lenne.

Bár utóbbi több esetben is csak iránymutatás, egy-két nap csúszás pedig nem okoz komolyabb problémát, a penész megjelenése minden esetben intő jel. Míg az olyan, különösen kemény élelmiszerek esetében, mint bizonyos sajtok vagy egy rúd szalámi, az is elég lehet, ha a kismértékben megjelent penészt néhány centi ráhagyással eltávolítod, a legtöbb penészes ételt akkor is ki kell dobni, ha épphogy csak látszik rajtuk a gombák megjelenése, ez ugyanis nem jelenti azt, hogy azok nem szőtték bele magukat akár láthatatlanul is az étel más részeibe.

Amellett, hogy a penészes étel íze is kellemetlen lehet, veszélyes méreganyagokat, úgynevezett mikotoxinokat tartalmazhat, ami kiválthat allergiás reakciókat is, emellett hosszú távon károsíthatja az immunrendszert, a májat és a vesét, sőt, egyes vélemények szerint rákkeltő hatása is lehet. A következő élelmiszerek esetében különösen figyelj, semmiképpen se edd meg őket, ha már megjelent rajtuk a penész!

5 kedvelt étel, amitől vakbélgyulladást kaphatsz

Nem tudni, mi okozza a vakbélgyulladást, de van, ami növeli a kockázatot. Nézd meg a képeket!

5 kedvelt étel, amitől vakbélgyulladást kaphatsz: jobb, ha vigyázol velük

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük