kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

A 4 legjobb orrcsepp

A 4 legjobb orrcsepp
Szerintünk

Lélegzés helyett szörcsögsz, és kénytelen vagy tátott szájjal aludni? Nátha, allergia, enyhe meghűlés? Ideje megnyitni orrodban a szellőzést!

Szerző: Lám Luca
Forrás: Femina.hu

Ugye, milyen idegesítő, amikor a buszon a melletted ülő szörcsög? És mennyire zavaró, ha te magad nem kapsz levegőt? Hogy lehet bedugult orral levest enni, nyugodtan aludni vagy egyáltalán létezni?

Sehogy, vagy legalábbis nem túl élvezhetően. Az orr ugyanis nemcsak a szaglásért és a kellő levegőmennyiség biztosításáért felel. Ha bedugul, még az ízeket sem érzed ugyanúgy, sőt, a fejed is megfájdulhat.

Így tehát vagy marad az egésznapos szuszogás, fújtatás, pöfékelés, vagy jöhetnek az orrcseppek, orrpumpák és az orrspray-k. De hogy könnyebben megtaláld a gyógyszertárban azt, amire igazán szükséged van, eláruljuk, nekünk mely termékek biztosítják a szabad légmozgást.

András

Szabad légzés még az allergiaszezonban is!

Mivel enyhe orrsövény-ferdülésem van, sosem kapok rendesen levegőt - általában csak az egyik orrlyukamon keresztül. Ez a mindennapi élet során már nem igazán zavaró, az évek alatt egészen hozzászoktam, azonban augusztus végén, szeptember elején minden évben erős allergia kínoz. Ekkor mindig tüsszögök, és alig kapok levegőt, ami éjszaka szinte elviselhetetlen. Sokat szenvedtem emiatt, éjjelente szájon keresztül vettem levegőt, reggel azonban mindig szörnyen kiszáradt szájjal ébredtem. Ez azonban teljesen megváltozott, mióta Flixonase-t használok, az orrcsepp ugyanis az allergiás tüneteimet is csökkentette, és a légzésemet is könnyedén rendbehozta.

Gabi

Babáknak és mamáknak!

Kisgyermekes anyukaként gyakran okoz gondot a nátha a családban, mivel a picik még nem tudnak – vagy ha tudnak is, de nem túl hatékonyan – orrot fújni. Ilyenkor óriási segítség a Sterimar nevezetű orrspray, amely tulajdonképpen nem gyógyszer, hanem sós víz, melyet a szörcsögő orrlyukakba kell permetezni. Azért nagyon hasznos, mert fellazítja a gyakran sűrű váladékot, és így könnyebben kiszippantható az orrszívó porszívóval. Ezután pedig természetesen lélegezni is felszabadító!

Pálma

A csillószőrök védelmében!

Ha más nem is nagyon, orrspray mindig van a táskámban; télen a fűtött helyiségek száraz levegője miatt, nyáron pedig az allergia okán hajlamos az orrom bedugulni. Ezidáig igen sok orrcseppet és spray-t kipróbáltam már, de egyik se váltotta be a hozzá fűzött reményeket, kivéve az Otrivin-t. Ez az orrspray – ami egyébként orrcsepp formájában is kapható – tényleg pillanatok alatt megszünteti az orrdugulást, hatása pedig valóban hosszú órákig tart. Náthás és allergiás tünetek esetén egyaránt hatásos, ráadásul azok is bátran használhatják, akiknek némiképp érzékenyebb a nyálkahártyájuk, mivel az Otrivin nem befolyásolja az orrban lévő csillószőrök mozgását.

Luca

A nyugodt éjszakáért!

Az orrdugulás számomra a lehető legrosszabb velejárója a megfázásnak – szerencsére allergiás nem vagyok, és orrsövényferdülésem sincs, tehát csak viszonylag ritkán küzdök a problémával -, mert képtelen vagyok nyitott szájjal aludni. Napközben még elviselem a kellemetlenségeket, de képes vagyok az egész éjszakát ébren tölteni, ha nincs orrcseppem. Világéletemben Novorin-t használtam, így teljes bizonyossággal állíthatom, hogy nem irritálja az orrot, nem szárít, és nem is szokik hozzá az ember. Arról nem is beszélve, hogy az íze sem elviselhetetlenül keserű.

Még nincs hozzászólás

A 4 legjobb természetes immunerősítő az influenzaszezonra

Ne szintetikus vitaminokkal turbózd fel magad. A természet sokkal hatékonyabb szereket teremtett!
Egészség

Ezeket edd vizsgaidőszakban! - 5+1 táplálék, amitől felpörögsz

Nem kevés energiára van szükséged a félévi vizsgákhoz. Megmutatjuk, mit fogyassz, hogy könnyebb legyen.
Egészség
Tisztítókúra

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.