kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Visszér keresztbe tett lábak miatt

Hogy ülsz most a székeden? Így lenne a helyes, ha nem akarsz megbetegedni

Egyáltalán nem mindegy, hogy tartod a lábad ülőmunka közben.

Forrás: Femina.hu

A mozgásszegény életmóddal párosuló ülőmunka negatív következményeit szinte felsorolni is lehetetlen, elég csak a gerincproblémákra vagy éppen az anyagcsere-folyamatok lassulására gondolni, szintén komoly problémát jelent azonban a keringésre gyakorolt hatása, mely könnyen visszerek kialakulásához vezethet.

Ez történik, ha keresztbe teszed a lábad

Az ülőmunka a mozdulatlanul tartott lábak révén már önmagában is hozzájárul, hogy lassuljon a keringés, az alsó végtagokból pedig az elhasznált vér nehezebben tudjon visszaáramlani a szív felé - minek hatására az erek kitágulhatnak, illetve a méreganyagok is könnyebben felhalmozódnak -, minderre azonban rásegít, ha ráadásul még keresztbe is teszed a lábaidat.

Utóbbi hatására ugyanis a lábat érő nyomás, szorítás miatt még rosszabb lesz a vérkeringés - nem véletlen, hogy így könnyebben kialakul zsibbadás is -, ráadásul a keresztbe tett lábak a gerincet is helytelen, meggörbült pozícióba kényszerítik az egyensúly megtartása érdekében.

Megfigyelhető, hogy a visszeresedés, illetve ezt megelőzően a látható seprűvénák kialakulása jellemzőbb azon a lábszáron, melyet keresztezés közben felülre teszel, ez van ugyanis nagyobb mértékben kitéve a nyomásnak, de persze a másik lábnak sem tesz jót, hogy viseli előbbi súlyát.

Ezek a leggyakoribb irodai ártalmak
Ezek a leggyakoribb irodai ártalmak
8 mindennap használt irodai eszköz, ami megbetegít Így néz ki a Föld szexcsakrája! Képeken 7 gyógyító hely a világban8 beltéri allergén, ami a te otthonodban is jelen vanKépeken 8 házi gyógymód felfázás ellenEzért van migréned! Képeken 8 gyakori kiváltó okŐk élnek a legrövidebb ideig EurópábanKépeken a legjobb hazai gyógyfürdők15 tipp a pihentető alvásért8 dolog, ami biztosan meghosszabbítja az életedÍme, a világ leghosszabb életű népei!

Ha sokat ülsz, így csináld!

Ha ülőmunkát végzel, sohase keresztezd a lábaidat, helyezkedj el kényelmesen, és ne tartsd őket szorosan egymás. A talpaidat tedd a földre - hasznos továbbá, ha lábfejedet visszafeszíted, vagyis magad felé húzod, így nyújtva a vádlit -, de az is hasznos lehet, ha a lábaidat valamennyire fel tudod polcolni.

Válassz!
Hogy indul a reggeled?
Nehezen kelsz fel az ágyból, vagy már 20 perccel ébredés után a futópályán vagy? Kattints az alábbi linkekre, ha szeretnél többet tudni az ideális napindításról.

Mindemellett ne ülj egyhuzamban túl sokat, legalább óránként mozgasd át magad egy kicsit, és masszírozd végig a vádlidat, de legalább olyan fontos az is, hogy az ülőmunkát sporttal kompenzáld. Kezdeti visszérproblémákkal is keresd fel orvosodat a komolyabb baj megelőzése érdekében, segíthet továbbá ebben az úgynevezett térdelőszék, illetve akár egy egyszerűbb kompressziós harisnya is, melyet senki nem fog észrevenni.

Még nincs hozzászólás

Mennyi vizet kell inni télen?

Nem csak nyáron fontos elegendő vizet fogyasztani! Télen ugyanúgy kiszáradhatsz.
Egészség
Bőrmegújító program

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.