kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Visszér keresztbe tett lábak miatt

Hogy ülsz most a székeden? Így lenne a helyes, ha nem akarsz megbetegedni

Egyáltalán nem mindegy, hogy tartod a lábad ülőmunka közben.

Forrás: Femina.hu

A mozgásszegény életmóddal párosuló ülőmunka negatív következményeit szinte felsorolni is lehetetlen, elég csak a gerincproblémákra vagy éppen az anyagcsere-folyamatok lassulására gondolni, szintén komoly problémát jelent azonban a keringésre gyakorolt hatása, mely könnyen visszerek kialakulásához vezethet.

Ez történik, ha keresztbe teszed a lábad

Az ülőmunka a mozdulatlanul tartott lábak révén már önmagában is hozzájárul, hogy lassuljon a keringés, az alsó végtagokból pedig az elhasznált vér nehezebben tudjon visszaáramlani a szív felé - minek hatására az erek kitágulhatnak, illetve a méreganyagok is könnyebben felhalmozódnak -, minderre azonban rásegít, ha ráadásul még keresztbe is teszed a lábaidat.

Utóbbi hatására ugyanis a lábat érő nyomás, szorítás miatt még rosszabb lesz a vérkeringés - nem véletlen, hogy így könnyebben kialakul zsibbadás is -, ráadásul a keresztbe tett lábak a gerincet is helytelen, meggörbült pozícióba kényszerítik az egyensúly megtartása érdekében.

Megfigyelhető, hogy a visszeresedés, illetve ezt megelőzően a látható seprűvénák kialakulása jellemzőbb azon a lábszáron, melyet keresztezés közben felülre teszel, ez van ugyanis nagyobb mértékben kitéve a nyomásnak, de persze a másik lábnak sem tesz jót, hogy viseli előbbi súlyát.

Ezek a leggyakoribb irodai ártalmak
Ezek a leggyakoribb irodai ártalmak
8 mindennap használt irodai eszköz, ami megbetegít Így néz ki a Föld szexcsakrája! Képeken 7 gyógyító hely a világban8 beltéri allergén, ami a te otthonodban is jelen vanKépeken 8 házi gyógymód felfázás ellenEzért van migréned! Képeken 8 gyakori kiváltó okŐk élnek a legrövidebb ideig EurópábanKépeken a legjobb hazai gyógyfürdők15 tipp a pihentető alvásért8 dolog, ami biztosan meghosszabbítja az életedÍme, a világ leghosszabb életű népei!

Ha sokat ülsz, így csináld!

Ha ülőmunkát végzel, sohase keresztezd a lábaidat, helyezkedj el kényelmesen, és ne tartsd őket szorosan egymás. A talpaidat tedd a földre - hasznos továbbá, ha lábfejedet visszafeszíted, vagyis magad felé húzod, így nyújtva a vádlit -, de az is hasznos lehet, ha a lábaidat valamennyire fel tudod polcolni.

Válassz!
Hogy indul a reggeled?
Nehezen kelsz fel az ágyból, vagy már 20 perccel ébredés után a futópályán vagy? Kattints az alábbi linkekre, ha szeretnél többet tudni az ideális napindításról.

Mindemellett ne ülj egyhuzamban túl sokat, legalább óránként mozgasd át magad egy kicsit, és masszírozd végig a vádlidat, de legalább olyan fontos az is, hogy az ülőmunkát sporttal kompenzáld. Kezdeti visszérproblémákkal is keresd fel orvosodat a komolyabb baj megelőzése érdekében, segíthet továbbá ebben az úgynevezett térdelőszék, illetve akár egy egyszerűbb kompressziós harisnya is, melyet senki nem fog észrevenni.

Még nincs hozzászólás

Gyógyszer összetörése

Sokan bosszankodnak a gyógyszerek mérete miatt, ám nem mindegyiket tanácsos eltörni.
Egészség

Mennyi vizet kell inni télen?

Nem csak nyáron fontos elegendő vizet fogyasztani! Télen ugyanúgy kiszáradhatsz.
Egészség
6 hét 6 kiló fogyókúraprogram

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.