kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Intim higiénia veszélyes termékek

3 dolog, amit a nőgyógyászok azonnal betiltanának! Károsak az intim területre

A különböző illatosított termékek használatával túllőhetsz a célon.

Forrás: Femina.hu

A női intim zóna meglehetősen érzékeny terület, melynek egyensúlya könnyen kibillenhet stressz hatására, helytelen táplálkozás következtében.

Ezen kívül bizonyos termékek, valamint öltözködésbeli hibák is elősegíthetik, hogy a hüvely pH-értéke a lúgos irányba tolódjon, ezáltal könnyebben alakuljanak ki gombás vagy bakteriális fertőzések.

Gyakori irrigálás

Amennyiben gyakran szenvedsz kisebb nőgyógyászati problémáktól - például visszatérő gondot jelent számodra a Candida -, joggal gondolhatod, hogy az intim zuhany segíthet a megelőzésben. Bár az irrigálás valóban hasznos lehet uszoda után, valamint antibiotikum-kúra közben vagy után, nem szabad túlzásba esned.

Mivel az antibiotikumok nemcsak a káros, hanem a szervezetben élő jótékony baktériumokat is elpusztítják, elősegítik a gombák terjedését. Ilyen esetben tehát érdemes tejsavat tartalmazó készítményt használnod, de heti két-három alkalomnál nem gyakrabban.

Amennyiben túlzásba viszed a hüvelyzuhany alkalmazását, az intim terület érzékeny egyensúlyát bontod meg vele. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz a témáról.

Az antibiotikumok mellékhatásai

Kattints az alábbi videóra, és tudd meg, még milyen problémákat okozhatnak az antibiotikumok.

Ezek az antibiotikum-kúra leggyakoribb mellékhatásai – A gyógyszerész szerint

Mint minden gyógyszernek, az antibiotikumoknak is lehetnek mellékhatásai. A legfontosabb, hogy tartsd be az orvos utasításit!

Dátum: 2013. január 15.
Készítette: Femina.hu

Illatosított termékek

Megszoktuk már, hogy ami nem kamilla-, fenyő- vagy erdeigyümölcs-aromájú, az nem is igazi. Nem biztos azonban, hogy az intim területeken használt termékeket is okvetlenül illatosítani kell. Kezdetben csak a WC-papírból áradt a kamilla és a barack szaga, de újabban egyes tisztasági betétek, sőt, tamponok sem ússzák meg az illatosítást a gyártás során.

Ezek a termékek könnyen válthatnak ki irritációt vagy akár allergiás reakciót. Meglehet, hogy csomagolás felbontása után a fürdőszobát átjárja a kamillaillat, de inkább párologtass valamilyen illóolajat. A felsorolt termékek helyett pedig használj olyat, ami lehetőség szerint minél kevesebb felesleges plusz kemikáliát tartalmaz.

Szoros, műszálas ruhadarabok

A nőgyógyászok többsége a felsorolt termékek mellett bizonyos öltözködésbeli szokásoktól is óva int. Ilyenek a túlságosan szűk, illetve műszálas ruhadarabok. Fontos, hogy - különösen nyáron - pamutból készült fehérneműt hordj, a túl szoros farmert pedig tedd félre.

Ezek a ruhadarabok nemcsak izzadáshoz vezetnek, de egyúttal megnehezítik a bőr szellőzését is - mindez pedig kedvez a gombák szaporodásának. Amennyiben hajlamos vagy nőgyógyászati fertőzésekre, kánikulában érdemes otthon csak egy laza rövidnadrágot vagy szoknyát hordanod, bugyi nélkül.

4 hozzászólás
ilvia19       2013-08-19 11:33
5.
a nőgyógyász ajánlotta nekem, hogy használni intim gél, amely segít helyreállítani a bakteriális flóra gyorsabb után zuhany. Ez egy kellemes illatú, és én még nem kaptam semmilyen választ az allergiás ... Úgy érzem, kényelmes és tiszta. Én találtam r... tovább »
marika31       2013-08-13 21:16
4.
mircike akkor olvasd el meg egyszer......laza nadrágott, vagy szoknyat (azt)bugyi nelkul
válasz a 2. kommentre (Mircike - 08-08)
PinkPanther       2013-08-09 09:36
3.
A nőgyógyászok a hálapénznélküliséget tiltanák be, a többi annyira nem szokta őket érdekelni!

Pesszárium, méhszájsapka

Dr. Boros Edinát kérdeztük a pesszárium használatáról.
Egészség

Női vagy férfi nőgyógyász?

Alapvetően a szakértelem számít, de mást is figyelembe vehetsz.
Egészség
Letölthető edzéstervek

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.