Durván rákkeltő lehet, ha ezt használod sütéshez: azt is elmondjuk most, miért!

Sokan elbagatellizálják a dolgot, pedig veszélyesebb, mint hinnéd.

nagykep?cikkid=164579&kep=fozes-olaj1-lead
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos olyan hétköznapi ártalom vesz körül minket, melyről azt gyanítják, köze lehet a szervezet védekezőképességének legyengüléséhez vagy az olyan krónikus megbetegedésekhez, mint amilyen a rák.

Bár a rákkeltő hatás sok esetben ma is vita tárgya - bár sokáig az azbesztről sem tudták bizonyítani, hogy tüdőrákot okoz, ma a kapcsolat egyértelmű -, nem árt, ha óvatos vagy, és megteszel minden tőled telhetőt azért, hogy kiiktasd mindennapjaidból a lehetséges kockázatokat.

Érdemes a konyhával kezdeni, amellett azonban, hogy átnézed az élelmiszerek címkéjét, és kerülöd a mesterséges adalékanyagokat, arra is nagyon figyelj - hogy csak egy példát említsünk a sok közül -, hogy étolaj helyett lehetőleg olívaolajat használj, de még fontosabb, hogy sohase használd újra a már egyszer felhevített olajat, a sütés során ugyanis - például az odaégett húsokból - számos olyan anyag kerülhet bele, amely nagyon káros lehet. Ha végigkattintod az alábbi galéria képeit, erről is többet tudhatsz meg, emellett más hétköznapi rákkeltőket is megismerhetsz.

Képeken 13 durva rákkeltő!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük