kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

A felfázás lelki okai

Visszatérő felfázás: 3 lelki ok a háttérben
Amire nem is gondolnál!

Elfojtott düh vagy akár szexuális problémák is állhatnak a visszatérő felfázás mögött.

Szerző: Kerekes Flóra
Forrás: Femina.hu

A húgyúti fertőzések között talán felfázás az egyik leggyakoribb. A probléma női betegségnek is tekinthető, hiszen az esetek túlnyomó többségében a szebbik nemet érinti.

Ennek oka, hogy a nők húgycsöve rövidebb a férfiakéhoz képest, így a kórokozók könnyebben jutnak fel rajta a húgyhólyagig. A fizikai háttér mellett azonban bizonyos lelki eredetű okok is meghúzódhatnak a felfázás mögött. Ha visszatérő problémát okoz számodra a hólyaghurut, érdemes a dolgok mélyére ásni.

A felfázás tünetei

  • Véres vizelet.
  • Alhasi fájdalom.
  • Sűrű vizelési inger.
  • Görcsös fájdalom vizeletürítés közben.

Elfojtott düh

Ha bizonyos élethelyzetek arra késztetnek, hogy visszatartsd a frusztrációidat, ingerültségedet, felhalmozódhat benned az elfojtott düh. Ennek eredményeképpen nagy nyomás nehezedhet a hólyagodra, ahol gyulladásos folyamatok indulhatnak meg - mindez a felfázás fájdalmas tüneteivel hívja fel magára a figyelmet.

Tudatosítsd magadban, hogy el kell engedned a benned felgyülemlett dühöt annak érdekében, hogy megszabadulj a problémától. Ha ugyanis visszatartod, zárlat képződik az energiaáramlásban, ami húgyúti, valamint egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet.

A leggyakoribb női fertőzések természetes ellenszerei
A leggyakoribb női fertőzések természetes ellenszerei
Képeken 8 házi gyógymód felfázás ellen8 hétköznapi táplálék mellrák ellen15 természetes gombaölő16 módszer a menstruációs görcs csökkentéséreA legjobb tippek szorongás és depresszió ellen7 pont a testeden, amit nyomj erősen, ha rád tör a szorongásKépeken a világ 10 legegészségesebb városaFejfájás-csillapítás gyógyszer nélkül: Képeken 8 könnyű jógagyakorlat8 természetes megoldás gyötrő fogfájásra Így néz ki a Föld szexcsakrája! Képeken 7 gyógyító hely a világban

Ragaszkodás a régihez

A húgyhólyag lelki szempontból az élettel kapcsolatos elvárásaiddal függ össze. A felfázás, illetve húgyhólyagproblémák azt jelezhetik, hogy hajlamos vagy olyan régi gondolatokba kapaszkodni, amelyeket már el kellett volna engedned. Előfordulhat, hogy egyfajta belső bizonytalanság miatt elzárkózol a változásoktól, az új élményektől. Az effajta viselkedés eredményeképpen idővel szorongás lehet úrrá rajtad. Annak érdekében, hogy a dolog ne váljon súlyosabbá, tegyél fel magadnak néhány kérdést. Tudd meg, miért félsz a változástól, mi az, amit visszatartasz, ám jobb lenne már elengedni.

Párkapcsolati és szexuális problémák

A húgyhólyag amellett, hogy az élettel kapcsolatos elvárásaiddal függ össze, egyben a személyes kapcsolatok területe is. Nem ritka, hogy a szervet érintő probléma párkapcsolati konfliktusok, szexuális problémák vagy szakítás következtében alakul ki. Ha szeretnél búcsút inteni a visszatérő hólyaghurutnak, meg kell próbálnod leásni a párkapcsolati konfliktusok gyökeréig. Ha pedig szakítás állhat a háttérben, gondolkozz el azon, hogy lélekben is elengedted-e a másikat, vagy még mindig ragaszkodsz ahhoz, ami elmúlt.

Cikkünk megírásában Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona című könyve segített.

Még nincs hozzászólás

A felfázás okai

A Dr. Rose Magánkórház urológusát és nőgyógyászát kérdeztük a hólyaghurut okairól.
Egészség

Felfázás elleni teák

A pitypang- vagy csalántea segít megszüntetni a felfázás kellemetlen tüneteit.
Egészség
Bőrmegújító program
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.