kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Fejfájás enyhítése masszírozással

Ezt a pontot nyomd, ha nagyon fáj a fejed: egészen gyorsan hat!

Jóleső érzés, és a fájdalmat is lényegesen enyhítheti néhány hatékony mozdulat.

Forrás: Femina.hu

Szinte mindenki tapasztalta már, milyen jóleső érzés lehet az arc, illetve a koponya bizonyos pontjainak masszírozása fejfájás esetén, ha azonban az okot elsősorban a feszültség és a szorongás jelenti, nemcsak ezen területekre érdemes előbbit koncentrálni.

Hatékony lehet a nyak, a tarkó, valamint a váll és a nyak találkozási pontjának masszírozása is - a fejfájások jelentős részének izomfeszültség az oka -, emellett azonban a kézfejen is található egy olyan pont, melyre érdemes nyomást gyakorolni.

A mutatóujj és a hüvelykujj között, a kéztőcsont találkozásánál található pontot érdemes óvatosan átmasszírozni mindkét kézen, a módszer ugyanis képes az akupresszúra hatásai révén oldani a feszültséget. Ezzel a gyakorlattal kezdődik a következő videó is, melynek segítségével néhány perc alatt enyhítheted a fejfájást. Az egyes elemek külön-külön is hatékonyak, de a teljes a folyamatot is érdemes végigkövetni, majd alkalmazni a fogásokat.

Kínzó fejfájás ellen: a 7 legerősebb akupresszúrás pont

Legyen szó akár testi, akár szellemi problémáról, az akupresszúra sokat segíthet. Nézd meg, melyek a leghatékonyabb pontok!

Válassz!
Akupresszúra
Ismerj meg néhány akupresszúrás pontot a testeden, melyek kezelése enyhülést hozhat különféle egészségügyi problémák esetén!

Még nincs hozzászólás

Zika vírus

Nagyobb fenyegetést jelenthet, mint az elmúlt években az ebola.
Egészség
90 napos fogyókúraprogram
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.