kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Fejfájás enyhítése masszírozással

Ezt a pontot nyomd, ha nagyon fáj a fejed: egészen gyorsan hat!

Jóleső érzés, és a fájdalmat is lényegesen enyhítheti néhány hatékony mozdulat.

Forrás: Femina.hu

Szinte mindenki tapasztalta már, milyen jóleső érzés lehet az arc, illetve a koponya bizonyos pontjainak masszírozása fejfájás esetén, ha azonban az okot elsősorban a feszültség és a szorongás jelenti, nemcsak ezen területekre érdemes előbbit koncentrálni.

Hatékony lehet a nyak, a tarkó, valamint a váll és a nyak találkozási pontjának masszírozása is - a fejfájások jelentős részének izomfeszültség az oka -, emellett azonban a kézfejen is található egy olyan pont, melyre érdemes nyomást gyakorolni.

A mutatóujj és a hüvelykujj között, a kéztőcsont találkozásánál található pontot érdemes óvatosan átmasszírozni mindkét kézen, a módszer ugyanis képes az akupresszúra hatásai révén oldani a feszültséget. Ezzel a gyakorlattal kezdődik a következő videó is, melynek segítségével néhány perc alatt enyhítheted a fejfájást. Az egyes elemek külön-külön is hatékonyak, de a teljes a folyamatot is érdemes végigkövetni, majd alkalmazni a fogásokat.

Kínzó fejfájás ellen: a 7 legerősebb akupresszúrás pont

Legyen szó akár testi, akár szellemi problémáról, az akupresszúra sokat segíthet. Nézd meg, melyek a leghatékonyabb pontok!

Válassz!
Akupresszúra
Ismerj meg néhány akupresszúrás pontot a testeden, melyek kezelése enyhülést hozhat különféle egészségügyi problémák esetén!
Előzd meg a méhet érintő betegségeket!

Egyetlen vizsgálattal elkerülheted a komolyabb nőgyógyászati betegségeket. Nézd meg nőgyógyász szakértőnkkel készített videónkat!

Még nincs hozzászólás

Zika vírus

Nagyobb fenyegetést jelenthet, mint az elmúlt években az ebola.
Egészség
6 hét 6 kiló fogyókúraprogram
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.