kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Elektromos fogkefék körképe

Elektromos fogkefék körképe
Árakkal

Ha nehezen igazodsz el a piacon kapható elektromos fogkefék között, segítünk a döntésben. Négy remek fogkefét ajánlunk.

Forrás: Femina.hu

A fogmosás hatékonysága és fogaid egészsége jórészt a megfelelő fogkefén múlik. Az elektromos fogkefék drágák, ezért a legtöbben maradnak inkább a hagyományos, manuális változatnál. Bár a beruházási költség elsőre valóban soknak tűnhet, hosszútávon megtérül.

Ezek a fogkefék ugyanis sokkal hatékonyabban tisztítják a fogakat, távolítják el a lepedéket, gátolják meg a fogszuvasodás, valamint a fogínybetegségek kialakulását.

Ha az ár miatt aggódsz, gondolj bele, hogy nem szükséges a család minden tagjának külön készüléket vásárolni, elegendő egy, illetve hozzá egy csomag cserélhető fej. Körképünkből pedig azt is megtudhatod, melyiket érdemes választanod.

Mire ügyelj?

Sokan gondolják, hogy minél erősebb a sörte, annál nagyobb hatékonysággal tisztítja a fogakat. Valójában a túl kemény sörte nem csupán az ínyt sérti fel, de a fogzománcot is rongálhatja, ezért érdemes puhább sörtéjű fejeket választanod.
Ne kapcsold be az elektromos fogkefét, amíg nem tetted be a szádba, mert telefröcskölöd a fürdőszobát parányi fogkrémpöttyökkel. Ne használj elektromos fogkefét szemcsés fehérítőfogkrémmel, mert az erős vibrálás könnyen rongálhatja a fogzománcot.

A 14 legjobb ötlet szájszag ellen
A 14 legjobb ötlet szájszag ellen
 Így néz ki a Föld szexcsakrája! Képeken 7 gyógyító hely a világbanEzek a leggyakoribb irodai ártalmak8 mindennap használt irodai eszköz, ami megbetegítŐk élnek a legrövidebb ideig EurópábanKépeken a legjobb hazai gyógyfürdők8 dolog, ami biztosan meghosszabbítja az életedÍme, a világ leghosszabb életű népei!Ez a 7 legveszélyesebb E-szám az élelmiszerekben8 egyszerű trükk, amivel megúszod az influenzaszezontPuffadás, hasi görcsök? Ez a 7 hétköznapi bűnös állhat mögötte

Braun Oral-B Triumph

Az alapos fogmosáshoz mindössze két percre van szükséged, ha a Braun Oral-B Triumph fogkeféjét választod. Az elektromos fogkefe percenként 8800-szor végez háromdimenziós vibráló mozgást. Négy színben kaphatók hozzá fogkefefejek, és akkumulátorról tölthető. Ettől azonban nem kell megijedned, hiszen maximális töltöttség esetén két hétig is kibírja - napi kétszeri használat esetén.

A fogkefe szárán kijelző van, mely mutatja, hogy mennyire van feltöltve, illetve amint lejárt a két perc, egy mosolygó fej jelenik meg rajta - jelezve, hogy kikapcsolhatod. A fogmosás közben félpercenként hangot ad, ezzel jelezve, hogy áttérhetsz egy újabb fogívre. Több fokozat közül is választhatsz: sima fogmosás, érzékeny fogak ápolása, valamint polírozó funkció. Ára 30-35 ezer forint között mozog.

Philips HX1610

A Philips HX1610 névre hallgató terméke szintén akkumulátorral működik, vezetéke pedig viszonylag hosszú - 1,6 méter -, így a fürdőszobában nem szükséges a konnektor közvetlen közelében elhelyezned. Használat közben 15 ezerszer végez pulzáló mozgást percenként. 50-60 Hz frekvencián mozog, töltési ideje 16 óra, használati ideje pedig 25 perc.

Ínyvédő rendszerének köszönhetően kíméletes tisztítást biztosít az érzékeny fogak és az íny számára. Egyfokozatú, sebessége nem állítható, viszont az ára kimondottan kedvező: mindössze öt-hat ezer forintba kerül. Ha nem szeretnél sok pénzt áldozni az elektromos fogkefédre, de fontos számodra fogaid egészsége, válaszd ezt!

Braun Oral-B D10.511 AdvancePower Kids

Ha szeretnéd gyermeked számára vidám élménnyé tenni a fogmosást, az AdvancePower Kids nevű Braun-termékkel könnyű dolgod lesz. A készülék 5600 mozgást végez percenként, és akkumulátorról tölthető. Mivel a gyermekek ínye sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, a sörtéje is puhább - valamint értelemszerűen a fogkefefej is kisebb, mint a felnőtteknek készült elektromos fogkefék esetében.

A készülék időzítővel felszerelt, így mind a négy fogív tisztítási idejének lejártával zenélni kezd. A gyermekek általában élvezik a fogkefe rezgését, így a fogmosás igazi élménnyé tehető. Egészen kicsi gyerekeknek még nem ajánlott, inkább csak óvodáskortól felfelé. A termék ára körülbelül 10 ezer forint.

Philips Sonicare HX 6902

A Philips Sonicare HX 6902 nem véletlenül körképünk legdrágább elektromos fogkeféje. A termék ára 40 ezer forint körül alakul, viszont ez a leginkább egyénre szabott. Három rugalmas fogmosási mód állítható rajta. Választhatod a három perces fogmosást, mely rendkívül alapos tisztítást biztosít, ha azonban nem szükséges, az úgynevezett Go Care funkció is a rendelkezésdere áll, mellyel egy perc alatt gyorsan tisztíthatod a fogaidat.

A fogkefefejek két méretben - mini és standard - kaphatók. Az elektromos fogkefék használatuk kezdetén könnyen okozhatnak ínyvérzést, ezt megelőzendő, egy úgynevezett Easy-start funkcióval is rendelkezik a fogkefe: az első 14 használatkor óvatosan növeli a fogmosás erősségét.

Még nincs hozzászólás

4 hatékony módszer a leggyakoribb fogbetegségek ellen

Fogaid egészségének megőrzéséhez többre van szükség alapos és rendszeres fogmosásnál.
Egészség

A 4 legjobb fogorvos - Szerintünk

Te is rettegsz a fogorvostól? Akkor ideje megtalálnod a legjobb szakembert, hogy minél kevésbé legyen kellemetlen a fogászati kezelés.
Egészség
4 hét 4 kiló fogyókúraprogram

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.