Így készítsd a dióteát influenza, puffadás és cukorbetegség ellen

A diófa leveléből főzött tea nem csupán melenget, az egészségedre is pozitív hatással lesz.

dio-level
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A közönséges dió - Juglans regia - a balkáni diófafélékhez tartozik. Termése amellett, hogy ízletes, rendkívül egészséges is, jótékony hatásairól pedig itt olvashatsz.

Ugyanakkor a növény levelei is tartalmaznak értékes összetevőket, amelyekből gyógyteát készíthetsz: elmondjuk, hogyan!

A diólevél hatóanyagai

A diófa levelében juglon, illetve hidrojuglon is található, ami elpusztítja a vírusokat és a baktériumokat, valamint a gombákat. Emellett tartalmaz cseranyagokat, flavonoidokat, valamint kisebb mennyiségben illóolajat, amely szintén gombaölő hatású. Bővelkedik még vitaminokban és ásványi sókban: így például A- és B-, valamint E-vitaminban, de tartalmaz magnéziumot, cinket, kalciumot, foszfort, vasat is tartalmaz.

Influenza, puffadás és cukorbetegség ellen

A diótea tisztítja a vért, illetve gyulladáscsökkentő hatással bír, ezáltal erősíti az immunrendszert, így segít az influenza megelőzésében. Megkönnyíti az emésztést, ezért alkalmazhatod puffadásos panaszokra is. Fogyaszthatod továbbá cukorbetegség ellen, mivel hatékonyan szabályozza az anyagcserét, csökkenti a vércukorszintet.

Így készítsd és fogyaszd a dióteát!

A gyógyteához szárított diólevélre lesz szükséged, amihez gyógyszertárban és bioboltban is hozzájuthatsz. Egy bögre teához körülbelül egy púpozott teáskanálnyival számolj, amit egyszerűen forró vízzel kell leöntened, majd hagyd 15 percet állni. Szűrd le, és máris fogyaszthatod.

A legjobb, ha a teát reggelente, éhgyomorra iszod: ha a gyulladáscsökkentés, illetve az influenza orvoslása a cél, akkor napi két-három, ha pedig a vértisztítás, akkor napi egy csészével. Emésztési problémára, puffadásra az étkezések után érdemes kortyolnod belőle. Ha a cukorbetegség megelőzésére alkalmazod kúraszerűen, hat hét után tarts hat hét szünetet.

Ezt is szeretjük