kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Fáj a torkom. De hogy? (x)

Fáj a torkom. De hogy? (x)

Nem mindegy, hogyan fáj a torkod és milyen tüneteid vannak, hiszen a gyógyulás feltétele, hogy megtaláld a tökéletes gyógyszert. Tedd mindezt természetesen!

Forrás: Femina.hu
2010.11.08.

Reggel felébredünk, és fáj a torkunk. Ha tényleg nagyon kellemetlen, esetleg lázzal jár, akkor nem intézzük el egy sós vizes gargalizálással, ami egyébként máig az egyik legjobb háziszer, főleg egy kis - gyógyszertári minőségű - teafaolajjal turbózva hanem orvoshoz megyünk.

Ott megtudhatod, hogy torok, vagy mandulagyulladásod van, vírusok, esetleg baktériumok okozzák. Fejedben a diagnózissal, kezedben a recepttel hagyod el a rendelőt. Ha vírusos a baj, akkor tessék kifeküdni az utasítás. A pihenéssel terhet veszel le immunrendszeredről, így a szervezet az öngyógyításra tud koncentrálni.

A homeopátia, ez a 200 éves orvoslás is az immunrendszer serkentésével gyógyít. A homeopátia nem a betegséget, hanem a beteg embert veszi figyelembe. Mit jelent ez a gyakorlatban? Gondold végig, hogy a torokgyulladás gyűjtőnév milyen különböző tüneteket okozhat.

Hogyan fáj a torkod? Ez egy egyszerű kérdésnek tűnik, és egy ötéves gyerektől kimerítő választ is kapunk rá. Egy felnőttnél időbe telik, amíg az egyéni, csak rá jellemző panaszt meg tudja fogalmazni.

Különböző torokfájásokra más-más orvosság hatásos

A torok kaparhat, éghet. A fájdalom lehet jobb-, vagy baloldali. Érezhetsz gombócot, vagy néha olyan, mintha egy szálka állna ki a manduládból. Fájdalmat okozhat a nyelés, de esetleg könnyebb szilárd táplálékot nyelni, mint folyadékot. Van, amikor a hideg borogatás, van, amikor a forró tea enyhíti a panaszokat.

Néha duzzadtak a nyirokcsomók, és folyik a nyálunk, máskor égetően száraz a garat, és nem is vagyunk szomjasak. Ezekre a tünetekre különböző homeopátiás szereket használhatsz.

A leggyakrabban használt torokszerek, tünetekkel

  • Aconitum napellus: ha a betegség hirtelen lehűléstől alakul ki, a torok száraz, piros és a hangod rekedt.
  • Atropa belladonna: jobb oldali panasz, nyeléskor erős fájdalom, piros málnanyelv, esetleg magas láz, izzadással. Gyerekek gyakori szere.
  • Apis mellifica: ami a méhecskéből készül, és a torok is úgy néz ki, mint egy duzzadt csípés. Rózsaszín, a fájdalom égő-szúró. Hideg borogatásra javul.
  • Hepar sulfur: ha a szálkaszerű fájdalom nyeléskor a fülbe sugárzik, és meleg italokra fokozódik. A torok gennyes, a beteg fázik.
  • Lachesis: amikor a fájdalom baloldali, és az üres nyelés kellemetlen, de a szilárd ételé nem. A torok liláspiros, a nyak érintésre érzékeny.
  • Mercurius solubilis: a gyulladt tüszős mandula szere. A nyelv petyhüdt, fehér színű. Bőséges, égető nyálfolyás.
  • Phytolacca: ilyenkor a mandulák mintha bíborszínű lakkfestékkel lennének lekenve.

A fenti szerek gyakran használnak, de a homeopátiás kézikönyvekben mindenki megtalálhatja a tüneteire leginkább megfelelőt. Érdemes próbálkozni a szelíd gyógymóddal, mert így nemcsak gyógyulunk, de ellenállóbbak is leszünk a betegségekkel szemben.

Találd meg a legmegfelelőbb orvosságot a torokgyulladás kezelésére itt!

Még nincs hozzászólás

Carole André Sandokan Lady Marianna

Az egykori gyönyörű színésznő, Carole André már 60 is elmúlt.
Világsztár

Nóci két férfiba szerelmes

Nóci hónapokon keresztül egyszerre két férfiba volt szerelmes.
Hazai sztár
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.