kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

Romlott fog kezelése gyógyszerrel

Hihetetlen áttörés! A romlott fog ezzel a gyógyszerrel újjáépíthető lesz

Már létező gyógyszerrel lehet regenerálódásra késztetni a fogat.

Forrás: Femina.hu

Komoly felfedezés fűződik a King’s College London kutatóinak nevéhez, rájöttek ugyanis, miként lehet a jövőben helyreállítani, regenerálni a már romlott fogakat anélkül, hogy fogorvosi kezelésre, fúrásra, tömésre kerülne a sor.

Létezik ugyanis egy anyag, az eredetileg Alzheimer-kóros betegeknek szánt tideglusib, mely képes stimulálni és arra serkenteni a fogak belsejében megtalálható őssejteket, hogy újraépítsék előbbiek szöveteit.

Mindezt egereken végzett tesztek igazolták, akiknek fogait tideglusibbal átitatott, biológiailag lebomló szivacsokkal kezelték, illetve tömték be. A szivacsok idővel eltűntek, helyükön azonban már újjáépült szövet volt látható.

A kutatók, köztük a vezető kutató, Paul Sharpe professzor szerint mindez forradalmasíthatja a fogászatot és azt, ahogy a fogorvosok jelenleg kezelik a lyukas fogakat, mivel pedig egy már klinikailag tesztelt gyógyszerről van szó, úgy véli, a módszer hamar átkerülhet a mindennapi gyakorlatba is. Nem utolsó szempont továbbá, hogy az eredmény azt is bizonyítja, milyen csodálatos módon képes a test gyógyítani önmagát.

Még nincs hozzászólás

Szájüregi daganatok és fogágygyulladás

Egyre nő a világon és itthon is a megbetegedések száma.
Egészség

Mikroorganizmusok papírból

Eláruljuk, mit ábrázolnak a különleges művészi alkotások.
Egészség
6 hét 6 kiló fogyókúraprogram

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.