kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Egészség   /  

A hosszú élet titka egy 109 éves szerint

Ez a hosszú élet titka egy 109 éves ember szerint
Elég meglepő!

Ha nem is 100 évnél tovább, de szeretnél sokáig élni? Fontold meg egy 109 éves ember tanácsát!

Szerző: Jász Virág
Forrás: Femina.hu

Táplálkozás, sport vagy pozitív gondolatok? Ezeket szokták általában a hosszú élet titkaiként emlegetni.

Ez a 109 éves bácsi, George Higgs egyiket sem említette, amikor a titokról kérdezték. Újévkor ünnepelte a születésnapját.

A hosszú élet titka George szerint

George bácsi azt mondja, nem számított arra, hogy megélheti ezt a jó dolgot, a 109. születésnapjának az ünneplését. Szerinte a hosszú élet titka az, hogy az ember ne aggódjon semmi miatt, csak fogadja el azt, ami hoz az élet.

Hiteles tanács ez egy olyan embertől, aki élete során két világháborút is megélt: az első kitörésekor mindössze hét-, amikor pedig a második tört ki, 32 éves volt.

A stressz tényleg rossz

Bár talán sokaknak megmosolyogtató George gondolata, élettani szempontból fontos igazságot fogalmazott meg.

A stressz, az aggódás valóban súlyos egészségkárosító hatásokkal rendelkezik, nem is beszélve az aggódás hozadékairól: hatására rendszertelenné, egészségtelenebbé válthat a táplálkozás, problémássá a pihenés és az alvás, arról nem is beszélve, hogy gyengíti az immunrendszert.

Másik két 109 éves meglepő tanácsa

Egy brit hölgy, Grace Jones tavaly szeptemberben ünnepelte szintén a 109. születésnapját, és az ő hosszú életének titka is okozott meglepetést: ő azt mondta, a whiskynek köszönheti ezt a szép kort. Persze szó sincs arról, hogy a bájos matróna alkoholista volna. Nem iszik, de egy kevés whiskyt minden éjjel elfogyaszt. Azt mondta, olyan, mintha a hatvanas éveit élné - amiket egyébként tényleg a hatvanas években élt.

Egy skót idős asszony sem valamilyen hétköznapi dolgot említett hosszú élete titkaként. Szerinte azt tette neki a legjobbat, hogy a férfiakat igyekezett magától távol tartani, soha nem ment férjhez. Emellett azért szóba került a zabkása is: minden nap elfogyaszt belőle egy tálnyit reggelire, és testmozgásban is bőven volt része.

4 hozzászólás
aloevera       2016-01-13 19:44
5.
Anyai nagyapám 96 évesen, a falu (talán a megye) legidősebb bácsjaként hunyt el. Saját füstölésű húsokon éltek, saját főzésű páleszt iszogatott, nehéz, fizikai munkát végzett a földeken és pipázott. Kilenc gyermekükből hatot neveltek fel. Mindig vidá... tovább »
bolliger       2016-01-10 22:24
4.
"A rövid emlékezet"- mondja a "Frida" című filmben a mexikói festőnő édesapja. Frida Kahlo korunk egyik meghatározó festőnője volt, Salma Hayek játszotta a főszerepet, 2002- es film, de érdemes megnézni! Tisztelettel.
válasz a 3. kommentre (agyas - 01-10)
agyas       2016-01-10 13:05
3.
Sok az igazsg benne de nem elég,szervi adottság is kell hozzá,lényeges ne romoljon el az alkatrész,szív,tüdő,vese,máj,bél,gyomor stb mert bármelyik meg betegszik le állhat a gépezet a többi stimmel!!
Tisztítókúra

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.