Tele vannak rákmegelőző, gyulladáscsökkentő tápanyaggal: 8 isteni étel gyökérzöldségekből
A gyökérzöldségek bővelkednek a vitaminokban, ásványi anyagokban, ráadásul változatosan elkészíthetők a diétában is.
Összesen 227 találat.
A gyökérzöldségek bővelkednek a vitaminokban, ásványi anyagokban, ráadásul változatosan elkészíthetők a diétában is.
Karfiolból számos laktató, egészséges étel készíthető, áldásos hatásai miatt megéri ezzel a sokoldalú keresztesvirágú zöldséggel színesíteni a mindennapok étrendjét.
Meglepő, milyen egészséges ez az aprócska mag, még a rák kezelésében is segíthet.
Iktasd be az étrendedbe a diót, mert többre képes, mint hiszed.
A megfelelő étrend segíthet megelőzni a rák kialakulását, dietetikus szakértők gyűjtötték össze a legfontosabb tanácsokat, amiket érdemes figyelembe venni.
Erősen javasolt olyan élelmiszerekkel színesíteni az étrendet, amik bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatással bírnak.
A karfiolt nagyon egyszerű beilleszteni az étrendbe, érdemes is gyakran fogyasztani ezt a C-vitaminban és rostokban gazdag zöldséget.
Az apró, sötétkék gyümölcs egészségügyi előnyeit felsorolni is nehéz.
Eltehetsz belőle egy keveset télre is.
Az apró, édes gyümölcs nem csak finom, de rendkívül egészséges is.
Egy friss kutatás szerint egy bizonyos vitamin fogyasztása még a rosszindulatú daganatok esetén is segíthet.
A bőrrák rizikóját is csökkentheti néhány nélkülözhetetlen tápanyag.
A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, erős antioxidáns hatású növényi pigment.
A prebiotikus rostforrások rendbe teszik a bélrendszert, és segítenek a krónikus betegségek megelőzésében is.
A fekete áfonya számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, érdemes szezonja idején rendszeresen fogyasztani.
Ezért éri meg különböző színű zöldségeket és gyümölcsöket enni mindennap.
A cirok gluténmentes, gazdag jótékony hatású tápanyagokban.
A petrezselyem több, mint pusztán fűszer! Ötleteket mutatunk a felhasználására.
A chili rengeteg egészségügyi előnnyel bír a szervezetre nézve.
A bogyós gyümölcsök szívvédő, rákmegelőző hatással bírnak, ezért érdemes gyakran fogyasztani őket.
Az egres vagy köszméte az egyik legkülönlegesebb nyári gyümölcs, amit értékes tápanyagai miatt érdemes lenne minél többször fogyasztani.
Egy igazi szuperélelmiszer az alma, tele rosttal és vitaminnal, naponta kellene fogyasztani.
A dió nem csak a sütemények isteni összetevője, rengeteg jótékony egészségügyi hatása is van.
Az aszalt gyümölcsöknek a közhiedelemmel ellentétben igenis van helyük a kiegyensúlyozott étrendben.
A repceolaj egészségügyi hatását kevesen ismerik, pedig tele van rákmegelőző és koleszterincsökkentő anyagokkal.
A sütőtök nemcsak finom és sokoldalú táplálék, hanem egészséges is.
A káposztafélék tele vannak vitaminokkal, és sok finom fogás készülhet belőlük.
A rákellenes, betegségmegelőző hatású fűszereket naponta kellene fogyasztani.
A fekete áfonya fogyasztása hozzájárul az egészség megőrzéséhez.
Egyes gyümölcsök védik a sejteket a károsodástól, és betegség esetén is erősítenek.