Ragacsos huszárcsók dióba forgatva: a vajas tészta könnyű és omlós
A huszárcsók vajas tésztából készül, a felszínén pedig dió roppan.
Összesen 257 találat.
A huszárcsók vajas tésztából készül, a felszínén pedig dió roppan.
A régi karácsonyokhoz hozzátartozott a lekváros, diós zserbó, amelyet most te is el tudsz a hagyományos recept alapján készíteni.
A körtéből is mennyei lekvárt készíthetsz: mutatjuk hozzá a legfinomabb receptet.
A fahéjas, fűszeres fügelekvár nagyon finom friss kenyérre kenve, és ajándéknak is tökéletes.
Élvezd egész évben az áfonya ízét, készíts belőle csodás ízű és illatú lekvárt, amit aztán számtalan módon felhasználhatsz!
Egyre több az érett gyümölcs, lassan itt az ideje a lekvárok, befőttek eltevésének.
A foszlós lekváros kifli egyszerűen fantasztikus. Vendégvárónak vagy a tízórais dobozba csomagolva is tökéletes.
A lekváros rácsos rúd ropogtatását egyszerűen lehetetlen abbahagyni.
Otthon is készíthetsz ischlert, ami úgy a legfinomabb, ha fényes csokimáz fedi.
A mentás meggylekvár különleges, mégsem nehéz elkészíteni.
Egyszerű módszerrel kezdők is nagyon finom áfonyalekvárt főzhetnek.
A sütőben sült szilvalekvár cukor és tartósítószer nélkül is tökéletes. A sűrűségét magad határozhatod meg.
Lédús gyümölcsből pillanatok alatt elkészül ez a selymes őszibaracklekvár, amit akár kis adagban is érdemes megfőzni.
A pihe-puha lekváros kifli mindig jólesik reggelire vagy uzsonnára.
A házi eperlekvárnak nincs párja. Még most főzd meg, amíg tart a szezon!
A foszlós kelt tésztából készült lekváros bukta békebeli főfogásként is megállja a helyét.
A fügés-szilvás kekszek klasszikus omlós tésztából készülnek, és abbahagyhatatlanok.
Az angol pogácsa, vagyis a scone ízében nem, csak alakjában emlékeztet a magyar rokonára: inkább enyhén édeskés, és nagyon jól megy hozzá a vaj és a dzsem.
A hájas tészta a karácsonyi időszak nagy kedvence, hagyományosan szilvalekvár kerül bele.
A lekváros kevert igazi nagyiféle, pofonegyszerű süti, ami csoki- és diódarabokkal megbolondítva még ellenállhatatlanabb.
Az omlós, puha mákos párnácskák reggelinek, uzsonnának vagy vendégváró falatoknak is nagyszerűek.
A csipkebogyó az ősz csodanövénye, amiben a paprikánál is több C-vitamin van. Érdemes belőle zamatos lekvárt is készíteni.
A házi foszlós, illatos buktának nincs párja. Főleg, ha sűrű, zamatos lekvárral töltöd meg.
A lekváros gombóc főételnek vagy desszertnek is remek választás. A nagyi régi praktikáit bevetve nem tudod elhibázni.
Van, aki üstben, más sütőben készíti, ám így is egyszerű és zamatos a jóféle, házi szilvalekvár.
Ha most teszel el lekvárt, egész évben felhasHa most teszel el lekvárt, egész évben felhasználhatod a legkülönfélébb sütikbe. Csupa nagy kedvencet mutatunk az egyszerű keverttől a kelt tésztáig.
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.
Ha készítesz friss sárgabaracklekvárt, rögtön próbáld is ki ezt a mennyei rácsos pitét! Erre a sütire nem lehet ráunni.
Akár fél óra alatt is főzhetsz otthon hamisítatlan házi sárgabaracklekvárt.
Most érdemes üvegbe zárni a nyár kedvenc ízeit. A zamatos lekvárok és a szörpök télen különösen jólesnek.